Абсолютно всеки би могъл да носи брекети, няма ограничение за годините – независимо дали сте на двадесет, тридесет или петдесет, можете да решите смело да си сложите брекети. Не забравяйте – никога не е късно да си подарите по-красивата усмивка, която заслужавате.

Но това често е свързано с неудобство и често излишни комплекси. Кривите зъби всъщност са не по-малко видими от брекетите и дори често оставят по-лошо впечатление у хората, отколкото това, че ще носите пластинките. Тази важна стъпка от ваша страна означава, че сте намерили кураж да предприемете много значимо действие към новата си по-естетична визия, да се решите най-после да коригирате важен дефект. Нима това не е причина за уважение?

Нормално е на много хора да се налага да преминат ортодонтско лечение с брекети, защото не всички са дарени от природата с чудесни зъби, но едно е сигурно – в това няма нищо лошо и срамно. Хората, които са ви близки и ви обичат, разбират и харесват, ще продължат да правят това и да ви подкрепят и в този важен период на промяна – както и да изглеждате! Помнете – носенето на брекетите съвсем няма да ви направи по-малко красиви… Да сме идеални не е задължително, идеални хора няма.

Брекетите са прозрачни или метални пластинки, които се фиксират със специално лепило върху всеки отделен зъб. Посредством тях се пренареждат зъбите, тъй като всички имат в средата си улей, през който се поставя ортодонтска дъга. В самото начало, когато те са криви, тя се огъва по тях, тъй като тогава дъгите са по-еластични.

Тези дъги имат свойството памет като специфика и с течение на времето се връщат към фабричната си форма и така преместват зъбите със себе си. Ето защо в процеса на денталното лечение дъгите се подменят ежемесечно при посещението при вашия ортодонт и се заменят с все по-малко еластични и дебели дъги, които спомагат за правилното нареждане на зъбите.

Във финалния етап на лечението се поставят дъги, които са с максимална голяма твърдост, към които се прикачват и ластици, за да се коригира при необходимост захапката или да се затворят останалите пространства. Най-добре е да бъдете много изпълнителни и да ги носите и се грижите за тях според указанията на вашия ортодонт, защото иначе сами ще забавите вашето лечение.

По често трудния път към вашата нова усмивка трябва да ви мотивира фактът, че сами можете да направите нещо, което да ускори лечението ви, затова трябва да бъдете много отговорни и дисциплинирани. След време ще разберете, че сте преминали през много положително „изпитание” във вашия живот и сте достигнали успешно до цялостно нова визия и много красиво лице – вашето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро и полезно съдържание по време на Вашият престой. Продължавайки да използвате сайта, означава, че Вие се съгласявате с използването на бисквитките.