Хората, които имат отклонение в захапката или криви зъби, обикновенно са притеснени да се усмихват. В някои случай тези състояния могат да повлияят на говора, трудно произнасяйки определи звуци и думи. Тези проблеми могат да намалят самочувствието и да накарат хората да се усмихват само с допрени или притворени устни, да прикриват устата си когато се смеят и дори да се колебаят да говорят с останалите.

Носенето на брекети за корекция на тези проблеми, може да повиши самочувствието и да помогне на хората да не са толкова предпазливи при разговор и смях.

Проучване на Американската Асоциация на Ортодонтите

показва, че 71% от хората които са се притеснявали как ще изглеждат с брекети, след поставянето им са престанали да се притесяват от външния си вид. Дори преди да си махнеш брекетите, само това, че знаеш, че работиш за корекция на усмивката е достатачно да подобри самочувствието ви. Много хора, възрастни и деца, са притеснени от това, че носенето на брекети ще повлияе негативно на техния външен вид.

Ако все още сте притеснени от носенето на бректи, имайте предвид следното

Като дете или тийнейджър много от вашите връстници също ще носят брекети. Като възрастен дори да сте единствения сред приятелите си, който носи брекети, всеки един от тях ще е предимно загрижен за собствения си външен вид, или няма да забележи брекетите ви, или само ще оцени вашата отдаденост да имате хубава усмивка.

Първите впечатления са много важни

независимо дали кандидатсвате за работа или сте на първа среща, или искате да създадете нови запознанства в училище. Според изследвания, хора с видими дентални проблеми, криви зъби или криви челюсти, поняга се възприемат като по-малко интелигентни и успешни от техните връстници. Това разбира се е погрешно схващане, но често кара тези хора да се комплексират от зъбите си. Носенето на брекетите за корекция на такива проблеми, води до хубава усмивка, с която да се гордеете.

Когато лечението ви е приключило и брекетите ви са махнати, вашето самочувствие и увереност съществено ще се променят. Американската Асоциация на Ортодонтите съобщава, че 75% от изследваните пациенти имат кариерно или личностно подобрение след като са носили брекети. Когато сте щастливи със зъбите си е по-вероятно да се усмихвате, смеете и говорите с хората. Това рязко повишаване на самочувствието може да помогне в много различни аспекти на вашия живот!

Едно мнение за “Как брекетите повлияват на самочувствието

  1. Връзка към: Брекети Six Month Smiles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро и полезно съдържание по време на Вашият престой. Продължавайки да използвате сайта, означава, че Вие се съгласявате с използването на бисквитките.