Често Задавани Въпроси

Тук ще откриете отговорите на най-често задаваните въпроси свързани с брекетите. От това „Как е възможно само за шест месеца да се изправят зъбите“, Цени на брекети, Видове брекети, Как да ни откриете в София до „Орална хигиена по време на лечение със 6 Month Smiles“

Брекети – цена: Колко струват брекетите?

Цената на тези брекети варира, тъй като тя е в долари и цената е по курса за деня. Брекети могат да се сложат само на едната челюст, или и на двете в зависимост от клиничното състояние. Цени на брекети – тук.

Брекети в София – къде да ни намерите?

Денталният кабинет на Д-р Радева се намира на ул. Николай Хайтов 12. Точно срещу входа на Lidl. Може да влезете в страница „Контакти“ или в Google Maps и да видите местоположението на картата.

Как могат да се изправят зъбите само за 6 месеца?

Брекети Six Months Smiles (усмивка за шест месеца) използват най-новите технологии и техники в стоматологията, за да придвижи зъбите Ви бързо и безопасно. Основните компоненти на лечението са използването на специални нишки, изработени от сплав от титан и никел, като основният фокус пада върху придвижването на зъбите, които се показват при усмивка.

Ще трябва ли да нося фиксатор (ритейнър)?

Да, тъй като при всяка процедура за изправяне на зъби е необходим фиксатор, който да поддържа правилното позициониране на зъбите Ви. Ако не искате да носите подвижен фиксатор, може да си поставите бондиран – трайно залепен. Има голямо разнообразие от опции, от които можете да избирате според личните си предпочитания и ситуацията.

Брекети и хигиена по време на лечение?

Необходимо е, даже е задължително да използвате интер-дентални четки и конец за зъби след всяко хранене. Водата за уста също не бива да бъде подценявана. Вижте повече.

Има ли вероятност Six Month Smiles да повредят зъбите, корените или венците?

Рисковете за увреждане на корените или други проблеми не са повече от тези при традиционната ортодонтия. Тъй като силата, която скобите Six Months Smiles използват е по-слаба и рядко се налага екстракция на зъби, всъщност рисковете при този тип ортодонтия са по малко.

Шест месеца звучи добре! Но ще трябва ли да нося метални скоби?

Не! Стоматолозите на Six Months Smile използват пристягащи скоби, оцветени в цвета на зъбите, които са едва забележими. Нишките също са с цвета на зъба. Те нямат нищо общо с металните скоби!

Видове брекети?

Съществуват множество видове брекети. Като започнем от Керамични, Инвизалайн и стигнем до метални скоби, разнообразието е голямо, но има само едни брекети които могат да изправят зъбите само за 6 месеца. Това са Six Month Smiles (невидими брекети)! Ако желаете да направите сравнение между Инвизалайн и Шест месечна усмивка – тук!