Съсържание: Видове и Цени » Кои са най-добрите за теб » Кои са най-евтините »

Видове брекети и колко струват

Видове брекети и техните цени

В тази статия ще изброим видовете брекети, тяхното приложение и цените им. Така много лесно ще може да се ориентирате, кои от тях биха били подходящи за вас, според възрастта, клиничното състояние и не на последно място дали ще паснат на начина ви на живот.

Видове брекети Цени
Метални брекети От 1, 800 лв. до 5, 800 лв.
Керамични брекети От 3,500 лв. до 10,500 лв.
Invisalign (Невидими брекети) От 6,000 лв. до 15,500 лв.
Лингвални брекети От 12,000 лв. до 14,000 лв.
Други брекети Зависи от материала
Six Month Smiles От 2,200лв. до 4,200 лв.

Метални брекети

Те са най-традиционни и най-популярни. Биват обикновени и самолигиращи. При обикновените се изисква употребата на лигатури, а самолигиращите се захващат сами за дъгата. Лигатурите представляват силиконови пръстенчета, оплетени върху брекета, за да задържат дъгата на мястото й.

Самолигиращите брекети имат действие също като на обикновените, но упражняват по-малки натоварвания върху зъбите. При тях дъгата се движи свободно. Хора, които са ги ползвали казват, че те действат по-бързо, т.е. очакваният резултат се постига за по-кратко време. Най-често са носени от деца над десет години и младежи. Това са най-подходящите брекети за тийнейджъри.

Керамични брекети

Те са изработени от прозрачен материал или от такъв, който наподобява цвета на зъбите ви. Целта е да бъдат незабележими. Те също биват обикновени и самолигиращи. От този вид има и хибридни варианти, които имат метално капаче. Най-често са носени от възрасти заради естетичния им вид. Подробно за керамичните брекети може да прочетете ТУК.

Invisalign „Невидими“ брекети – Алайнери

Те представляват прозрачна отливка на зъбната дъга. Поставена върху зъбите тази дъга предизвиква напрежение и намества зъбите. Особеното тук е, че не е препоръчително да се използват в случай на извадени зъби.

Те се слагат върху зъбите и се носят постоянно, като задължително се свалят при хранене.

Също така характерно за тях е, че могат да се махат и поставят, когато желаете, а при ядене свалянето им е задължително. Така отпадат и неприятните усещания при хранене. Могат да се консумират абсолютно всякакви храни за разлика от останалите видове брекети, при които прекалено твърдите и лепкавите продукти не са препоръчителни.

Лингвални брекети

Този тип брекети се поставят не от външната, а от вътрешната част на зъбите. И тук целта е да бъдат невидими. Предпочитат се от хора, които се смущават от външния си вид с брекети на зъбите. За сметка на това обаче при тях лечението е доста по-трудно, по-дълго и не на последно място по-скъпо, а и не са удачни за абсолютно всички зъбни деформации. Също така биха могли да предизвикат афти на езика и устната кухина, поради това, че се получава триене.

Други брекети

Всички те са разновидности на изброените дотук видове. Могат да бъдат титаниеви, без никел или позлатени, които се поставят при хора с алергии.

Съществува и система „Усмивка за 6 месеца”, която се използва само за подреждане на външния вид на усмивката, т.е. на предните зъби. Те преместват зъбите постепенно, стъпково и ги подреждат правилно. Тяхното изработване обаче става само със сложна лабораторна техника, което ускъпява целия процес.

Six Month Smiles

Научи повече за тези брекети. Six Month Smiles е модерна и иновативна технология за перфектно и безболезнено изправяне на зъбите само за 6 месеца, изпитана от най – добрите ортодонти на световно ниво. Вижте как протича целия процес – стъпка по стъпка, нова усмивка от Six Month Smiles само за 6 месеца – ТУК.

Прочетете още...

Кои брекети са най-подходящи за теб

След като по-горе описахме видовете брекети, на какъв принцип работят и от какви материали са изработени, ще можете по-лесно да направите вашия избор. За да изберете най-подходящите брекети за вас е необходимо да се съобразите с два основни фактора – естетика, бюджет и разбира се продължителност на лечението… където Six Month Smiles са със предимство пред останалите. Хигиената и поддръжката им също не е за пренебрегване.

Естетика

Според нашия опит много от пациентите се безпокоят излишно как ще изглеждат с брекети. Поради тези си терзания те дълго време отлагат лечението си. Но ако външният вид на брекетите ви притеснява, тогава помислете за Six Month Smiles или керамичните брекети, които са невидими или едва забележими.

Ако пък не ви притеснява това как ще изглеждате с брекети, може да се обърнете към керамичните или други ясно видими и по-евтини брекети.

Бюджет

Поради различните технологията, материали и времето необходимо за изработка и персонализиране на брекетите, цената на лингвалните и Invisalain е по – висока от останалите ортодонтски лечения.

Керамичните пък са по – скъпи от металните, заради материалите от които са изработени. Като цяло, колкото по-голям е бюджета ви, толкова по-голям избор ще имате.

Шест месечните усмивки (Six Month Smiles) са добра алтернатива от към цена – качество. Ще имате прекрасна усмивка само след 6 месеца и цената им е напълно достъпна. Ако трябва да обобщим, каквито и брекети да изберете за вашето лечение, то със сигурност вашият ортодонт ще има последната дума.

Кои са най-евтините брекети?

Решихме да споделим тази информация, поради факта, че огромен брой от търсенията свързани с брекети е имено – кои са най-евтините из между̀ тях.

Отговорът на този въпрос е кратък и ясен. Най-евтините брекети са металните и разбира се обикновените шини (скоби). Което по никакъв начин не означава, че те са най-малко ефективни.

3 мнения за “Какви видове брекети съществуват

  1. Връзка към: Брекети Six Month Smiles

  2. Връзка към: Брекети Six Month Smiles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро и полезно съдържание по време на Вашият престой. Продължавайки да използвате сайта, означава, че Вие се съгласявате с използването на бисквитките.