Как да изглеждате добре с керамични брекети?

Керамичните брекети са със същия размер и форма както и металните брекети, но са с напълно естествения нюанс на зъбите. Те могат да бъдат добра алтернатива на металните, но при условие, че ги поддържате добре. Керамичните брекети са почти незабележими, но по-важното е, че с тях се постигат по-бързи резултати.

Как да поддържате керамичните брекети и да се чувствате уверени с тях?

1. Трябва да бъдат винаги добре почистени. Това е от особено важно значение. Търкайте ги с четка за зъби 2-4 пъти дневно, като използвате паста, която няма избелващ ефект, както и конци поне веднъж на ден, за да се запази добрата хигиена. Ако брекетите не се почистват добре, те ще придобият неприятен жълтеникав цвят, а това е доста НЕкрасиво.

Може да се изкушите да бършете брекетите с избелваща паста, но това ще избели само зъбите, които не са покрити от брекети, а не самите тях. Затова вместо да рискувате да имате усмивка на петна, използвайте паста без избелващ ефект по-често, за да избегнете натрупването на зъбна плака и камък, които със сигурност ще повредят скъпата керамика.

Ако използвате електрическа четка за зъби, почистването ще е по-добро и брекетите ще изглеждат отлично. Струва си да инвестирате в такава.

2. Внимавайте с грима, който нанасяте. Няма причина да спрете да използвате червило, докато носите брекетите. Просто трябва да сте малко по-внимателни. То може лесно да попадне по повърхността им и да ги повреди, като промени цвета им. Ето защо след като поставите червилото, почистете внимателно с пръст, ако нещо е попаднало на брекетите.

3. Бъдете уверени. Това може да ви изглежда малко трудно, особено ако никой от вашите приятели или семейство не носи брекети. Но е абсолютно задължително да бъдете позитивно настроени. Усмихвайте се широко, хората ще виждат зад брекетите и ще харесват вашата щастлива усмивка.

4. Посещавайте често ортодонта си за смяна на лигатурите. Обикновено керамичните брекети се поставят с лигатури. Те могат лесно да се оцветят, затова е необходима да бъдат подменяни често. Това, разбира се, е нужно да се прави от специалист.

5. Показвайте най-добрите си черти. Накарайте хората да забелязват други неща и да не обръщат внимание на брекетите в устата ви. С керамичните такива няма да ви е никак трудно. Те почти не се виждат, което ги прави изключително подходящи за работещи хора.

Благодарение на тези иновативни апарати за коригиране на зъбите и захапката, вие няма да имате никакви притеснения да общувате с клиентите, колегите и бизнес партньорите си.