Как да изглеждате добре с керамични брекети?

Керамичните брекети са със същия размер и форма както и металните брекети, но са с напълно естествения нюанс на зъбите. Те могат да бъдат добра алтернатива на металните, но при условие, че ги поддържате добре. Керамичните брекети са почти незабележими, но по-важното е, че с тях се постигат по-бързи резултати.

Как да поддържате керамичните брекети и да се чувствате уверени с тях?

Трябва да бъдат винаги добре почистени.

Това е от особено важно значение. Измивайте ги с четка за зъби 2-4 пъти дневно, като използвате паста, която няма избелващ ефект, както и конци поне веднъж на ден, за да се запази добрата хигиена. Ако брекетите не се почистват добре, те ще придобият неприятен жълтеникав цвят, а това е доста отблъскващо.

Може да се изкушите да бършете брекетите с избелваща паста, но това ще избели само зъбите, които не са покрити от брекети, а не самите тях. Затова вместо да рискувате да имате усмивка на петна, използвайте паста без избелващ ефект по-често, за да избегнете натрупването на зъбна плака и камък, които със сигурност ще повредят скъпата керамика.

НЕ използвайте електрическа четка за зъби в никакъв случай. Същото се отнася и за избелващите пасти, които съдържат абразивни частици, това ще увреди брекетите.

Внимавайте с грима, който нанасяте.

Няма причина да спрете да използвате червило, докато носите брекети. Просто трябва да сте малко по-внимателни. То може лесно да попадне по повърхността им и да ги повреди, като промени цвета им. Ето защо след като поставите червилото, почистете внимателно с пръст, ако нещо е попаднало на брекетите.

Бъдете уверени.

Това може да ви изглежда малко трудно, особено ако никой от вашите приятели или семейство не носи брекети. Но е абсолютно задължително да бъдете позитивно настроени. Усмихвайте се широко, хората ще виждат зад брекетите и ще харесват вашата щастлива усмивка.

Посещавайте често ортодонта си за смяна на лигатурите.

Обикновено керамичните брекети се поставят с лигатури. Те могат лесно да се оцветят, затова е необходима да бъдат подменяни често. Това, разбира се, е нужно да се прави от специалист.

Показвайте най-добрите си черти.

Накарайте хората да забелязват други неща и да не обръщат внимание на брекетите в устата ви. С керамичните такива няма да ви е никак трудно. Те почти не се виждат, което ги прави изключително подходящи за работещи хора.

Благодарение на тези иновативни апарати за коригиране на зъбите и захапката, вие няма да имате никакви притеснения да общувате с клиентите, колегите и бизнес партньорите си.

Керамични брекети - плюсове и минуси

Плюсове и минуси на керамичните брекети

Едно бързо сравнение накерамичните скоби с обикновени метални брекети.

Плюсове

На първо място – Те са почти невидими за разлика от металните. Керамичният материал, използван в тези брекети, може да бъде или прозрачен, или с цвят на зъб.

Six Month Smiles движат зъбите доста по-бързо от обикновено. Другите брекети отнемат между 18 и 36 месеца, за да изправят зъбите ви. Един от най-добрите методи за правилно подравняване, като Six Month Smiles (Шест месечни усмивки), отнемат не повече от 6 месеца.

Керамичните брекети не пречат, ако е необходимо да се направи рентгенова снимка. Металните скоби могат да нарушат сигналите при рентгена. Керамичните скоби произвеждат много по-малко, почти равни на 0 смущения в сигнала – доказано.

Минуси

Те са малко по-скъпи от металните скоби. Керамичните брекети струват от 1500$ до 3000$.

Като всички видове брекети могат да причинят чувствителност и дискомфорт, но това е само в началото. Керамичните скоби са една идея по-големи от металните. Това може да направи по-трудно почистването около брекетите ви, ако четката ви за зъби не достигне емайла и линията на венците.

Керамичните са малко по-чупливи от металните. Просто керамиката е по-склонна да се счупи. Известно е също така, че процесът по отстраняване на лепилото (разлепване) причинява увреждане на повърхността на зъбите (емайла), но това е поправимо.

Те могат да изцапат. Еластичните връзки, придържащи дъгата към скобите, могат лесно да се оцветят и да останат зацапани, докато не бъдат заменени.

Подходящи ли са за вас керамични брекети?

Керамичните брекети са подходящи за хора с изкривени, раздалечени или неправилно подравнени зъби.

Те са добър избор, ако искате брекетите ви да са фини. Тъй като обикновено са с цвят на зъби или бели, те са по-малко забележими. Това ги прави идеални за изправяне на зъбите, ако работите на публични места, посещавате колеж, и не искате да привличате внимание към тях.

Six Month Smiles съчетават в себе си приятна визия и качествени материали. Удобно козметично решение, което идеално ще пасне на начина Ви на живот. Вижте процеса от началото до края.

Цена на керамични брекети в сравнение с метални и прозрачни алайнери

Средно от момента, в който ги сложите, до момента на премахването им, керамичните брекети струват от 1500 до 2500 долара. Това се сравнява с около 1000 до 2000 долара за метални скоби или $ 1500 до $ 3000 за брекети, подвижни подравнители като Invisalign.

Виж цената на Six Month Smiles

Подобно на други брекети, керамичните обикновено не са обхванати от здравни или стоматологични застрахователни планове като здравна каса. Вероятно ще трябва да закупите отделен ортодонтски план. Тези планове варират в широки граници в зависимост от възрастовата граница за деца и възрастни.

Като възрастен, дори ако вашият стоматологичен план обхваща ортодонтски грижи, брекетите може да не бъдат включени, ако ги слагате по козметични причини, а не за корекция на тежко неправилно изкривяване или друго сериозно състояние на зъбите ви, което инхибира нормалното функциониране на устната кухина.

Продължителност на лечението в сравнение с метални и прозрачни брекети.

Six Month Smiles отнемат около шест месеца за изправяне на зъбите, в сравнение с по-малко от година до три години за стандартни метални брекети.

Тъй като тези брекети придвижват зъбите до правилно положение за 6 месеца, не се налага дъгите да бъдат сменяни толкова често.

Колко са издръжливи са те?

Керамичните брекети са много по-малко издръжливи от металните брекети, просто защото металът е по-здрав от керамиката. Но за шест месеца, колко издръжливи е необходимо да са.

Ако практикувате контактен спорт или участвате в дейност, която изисква много движения на устата – например пеене, дебати или публично говорене – Шест месечните усмивки ще ви паснат прекрасно и почти незабележимо.

Какви цветове съществуват?

Цветът на Six Month Smiles (керамични брекети) е само един – прозрачен. Поради идеята, да са незабележими, цветът е между бяло и прозрачно.

Съществуват друг тип керамични брекети, където може да избирате от почти всички „цветове на дъгата“. Но ние смятаме, че подобно средство за красива усмивка не може да бъде друго, освен бяло или прозрачно.

Как се случва процеса по изправяне на зъбите

Това видео е 3D рендъринг на процеса по изправяне на зъбите с брекети Six Month Smiles.

12 мнения за “Поддръжка на керамични брекети

 1. Връзка към: Как да изберем правилната четка за зъби - 6 Month Smiles Bulgaria

 2. Връзка към: Брекети Six Month Smiles

 3. Соня каза:

  Керамичните брекети същите като инвизалайн ли са? Имам предвид, прозрачните брекети от керамичен материал ли са направени?

  • AnitaRadev@ каза:

   Инвизалайн нямат нищо общо с брекети, те са система от алайнери. Прозрачните брекети може да са от керамичен материал, хибриден материал или композитен.

 4. Връзка към: Брекети Six Month Smiles

 5. Никола каза:

  Бих искал да попитам. Брекетите, които вие предлагате – шест месечните усмувки, керамични ли са?
  Ако не са, бихте ли обяснили кави са точно, от какъв материал са направени?

 6. Мартин Дичев каза:

  Здравейте, искам да попитам има ли вариант да сложим брекетите и да ги изплащам на вноски, а не цялата сума накуп?
  Моля, ако има тази възможност да ми напишете и как стават плащанията и на колко вноски.

  • AnitaRadev@ каза:

   Здравейте, да има такъв вариант и той се случва по следния начин:
   заплащат се 50% в началото, когато стартираме лечението, а останалите 50% на 6 равни вноски за период от 6 месеца.
   Тук може да видите и цените: https://breketi.bg/prices/

 7. Връзка към: Брекети Six Month Smiles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро и полезно съдържание по време на Вашият престой. Продължавайки да използвате сайта, означава, че Вие се съгласявате с използването на бисквитките.