Много известни личности радикално са оформили красивата си усмивка с помощта на брекети.

Някои са носили брекети в младежка възраст, но при други ортодонтското лечение е приложено много по-късно. Такъв е случаят с номинираният за три статуетки Оскар Том Круз, който си слага брекети чак след 40-годишна възраст. Истината е, че кривите му резци били неприятна гледка още в юношеството и поради дългото отлагане на лечението се наложило дефектът да бъде отстраняван на няколко етапа.

Актьорът се убедил, че има проблем със зъбите чак когато завел децата си на зъболекар. През 2002 г., дори се снимал с брекети за корица на списание. Носил ги около година, а после ги свалил заради участие във филм. Няма спор, че актьорът е придобил ослепителна холивудска усмивка.

Един от най-обичаните звезди на световното кино – Никълъс Кейдж също е от списъка на знаменитостите с брекети. Лечението на долния му ред зъби продължило около година и той изобщо не се притеснил да покаже „желязната“ си усмивка на една от церемониите в Бевърли Хилс през 2003 г.

Звучи невероятно, но Анджелина Джоли не била първа красавица в младежката си възраст. Голяма роля за бъдещата ѝ бляскава визия изиграли правилно подбраните брекети.
Зъбите на Ема Уотсън били точно като по сценария на сагата за Хари Потър. Младата актриса спечелила кастинга и заради кривите си зъби, каквито трябвало да бъдат зъбите на нейната героиня. В киното тя се избавила от дефекта с магия, а в реалния живот – с брекети.

Мелани от групата Spice Girlsе изравнила цялата редица горни зъби с помощта на брекети.
На ортодонтско лечение е била подложена и Дрю Баримор, която се снима във филми от най-ранна възраст. Постоянните ѝ зъби не растели съвсем правилно и само упоритото използване на брекети ѝ помогнало да не не се раздели с успешната си кариера.

Футболистът Кристиано Роналдо имал лошо подредени зъби – някои се застъпвали, между други имало прекалено голямо разстояние. Брекетите разрешили и неговия проблем.
Друг красавец от световна величина – Джордж Клуни също ползвал услугите на ортодонтите и търпеливо носил брекетите си.

Ясно е, че певците и актьорите са ползвали и други разкрасителни дентални услуги, но все пак, брекетите са изиграли своята роля. Знаменитости с брекети се срещат все по-често. Може би това се превърна в истински моден тренд или пък знаменитостите масово получиха проблеми със зъбите. Някои ги носят без каквито и да е медицински показания с единствената цел – да станат симпатични на публиката. Американската певица Гуен Стефани на 25 години си боядиса косата в розово и постави метални брекети на безупречните си зъби.

Световният хайлайф не остана по-назад от тази тенденция. Британското кралско семейство често използва ортодонтската услуга, като с брекети се снабдиха всички внуци на Елизабет II. Най-често в обсега на папараците попадаха брекетите на 15 годишния тогава принц Хари. Той имал раздалечени и стърчащи напред зъби, повод за чести подмятания от страна на връстниците му.
С брекети на светски събития се появяваше и наследницата на многомилиардна корпорация и вицепрезидент на компанията Swarowski – Надя Сваровски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро и полезно съдържание по време на Вашият престой. Продължавайки да използвате сайта, означава, че Вие се съгласявате с използването на бисквитките.