Денталните специалисти и ортодонтите препоръчват от 12 годишна възраст пацинетите да използват дентален конец или интердентални четки. Конеца и четките премахват малките парченца храна и плака между зъбите, които остават след хранене. Почиствайки междузъбното пространство, предотвратяваме възпаляването на венеца.

Зъбите тръвба да се почистват с конец или интердентална четка веднъж на ден. Интеренталната четка се избира според размера на разтоянието между зъбите. Винаги се започва с най-малкия размер. Използвайки четката, се минава внимателно между всички зъби в горната и долната челюст. Конците, могат да бъдат с восък, без восък, кръгли, плоски, набъбващи. Откъсва се около 45см парче. Навива се плътно между палците или показалците на двете ръце, така че да остане около 3см работна/свободна част. С тази част в леки плъзгащи движения се прокарва конеца между зъбите, като се обира първо едната страна после другата.

В началото венците могат да кървят, да са чувствителни, но с течение на времето до седмица, това трябва да отзвучи. Четките и конците се продават във всяка една апатека или супермаркет.
Правилното почистване на зъбите, започва с използването на интердентална четка или конец, измиване на зъбите по всички повърхности за около 2мин, след което е хубаво да се използва и вода за уста.

2 мнения за “Защо трябва да използваме конец за зъби?

  1. Връзка към: Как да изберем правилната четка за зъби - 6 Month Smiles Bulgaria

  2. Връзка към: Брекети Six Month Smiles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро и полезно съдържание по време на Вашият престой. Продължавайки да използвате сайта, означава, че Вие се съгласявате с използването на бисквитките.